Over

Wie ben ik?

Mijn verhaal


Als klinisch psycholoog werd mijn honger naar meer doen voor hoogbegaafde kinderen gewekt door mijn eigen kinderen.  Beide zijn hoogbegaafd en mijn zoon heeft een dubbeldiagnose met een autismespectrumstoornis.  Dit zorgde ervoor dat ik mij in beide onderwerpen heb verdiept.


Ik schoolde mij bij tot expert in hoogbegaafdheid via Hoogbloeier en volgde ook reeds verschillende opleidingen omtrent ASS, opvoeding, executieve functies, ... .


Als ouder van hoogbegaafde kinderen heb ik zelf al vaak ervaren hoe hobbelig de weg kan zijn.  Op moeilijke momenten een expert kunnen raadplegen heeft mij geholpen om mijn kinderen beter te begrijpen, maar ook om bepaalde kanten van mezelf te aanvaarden.  


In mijn praktijk in Nukerke wil ik kinderen, jongeren en hun ouders ondersteunen in het groeiproces dat ze elk apart en samen als gezin doorlopen.  Een individuele aanpak staat daarbij voor mij voorop, met oog voor de noden van het kind of de jongere maar evenzeer voor de noden van de ouders.


Ik ga graag samen met kinderen en jongeren en hun ouders op zoek naar de wegwijzers die hen helpen bij de boeiende reis van het opgroeien.

Zo kreeg ik al vaak de kans om mee op reis te gaan en getuige te zijn van de vele ontdekkingen die deze tochten brengen. Mijn valies staat steeds klaar voor een volgende b(l)oeiende trip.


Groetjes,


Maaike